Možná to zní divně, ale cesta k lepší postavě vede také tím, že jíme častěji. Má to ale nějaké podmínky. Samozřejmě. Musím dodat, že je třeba jíst také menší porce.
K tomu stačí například snížit velikost přílohy na polovinu. Nejčastějšími přílohami jsou brambory, hranolky, těstoviny, rýže. Poloviční porcí příloh dosáhnete dokonce trojího účinku: necpete se těmito sacharidy a zjednodušíte tím zpracování potravy a své trávení, a za druhé snížíte porce energie, které do sebe dostanete, a za třetí máte možnost tu druhou polovinu nahradit hodnotnější stravou, třeba zeleninou (ve formě přímé přílohy k jídlu, nebo jako salát).
Ale co je na tom nejdůležitější?
Tělo přestane ukládat přebytečnou energii z velkých porcí do tukových zásob! Proč? Nebude mít důvod, protože zjistí, že to není potřeba. Vždyť brzo přijde další jídlo.
Ukládání energie z jídla do tukových zásob totiž přichází velmi často tehdy, když jíme málokrát za den. Máme hlad, nacpeme se. A tělo ukládá na později, protože neví, kdy zas dostane další jídlo.
Takže stará dobrá rada platí pořád: jezte častěji a menší porce.